
Pasta kanapkowa z tuńczyka i jajek o delikatnej konsystencji. Ma wyrazisty rybny smak, którego przełamaniem są suszone pomidory. Jest dobrym źródłem białka i zdrowych kwasów tłuszczowych. Posiłek może znaleźć się w diecie: w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, bezlaktozowej, bezglutenowej, wegetariańskiej.
Kalorie
162 kcal
Węglowodany
3 g
Białko
15 g
Tłuszcze
10 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
4
Wykonanie
- Ugotuj jajka na twardo.
- Pokrój drobno czerwoną cebulę.
- Do miseczki lub blendera przełóż odsączonego tuńczyka, ugotowane jajka, pomidory suszone i cebulę. Zblenduj na jednolitą pastę.
- Szczypiorek drobno pokrój i wymieszaj z pastą.
- Podaj z ulubionym pieczywem.
Wskazówki
Jeżeli używasz tuńczyka z puszki (170 g), odsącz cały olej i dodaj samą rybę (120 g).


