Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Pasta rybna z tuńczyka

Przepisy

Pasta rybna z tuńczyka

Pasta kanapkowa z tuńczyka i jajek o delikatnej konsystencji. Ma wyrazisty rybny smak, którego przełamaniem są suszone pomidory. Jest dobrym źródłem białka i zdrowych kwasów tłuszczowych. Posiłek może znaleźć się w diecie: w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, bezlaktozowej, bezglutenowej, wegetariańskiej.

Kalorie

162 kcal

Węglowodany

3 g

Białko

15 g

Tłuszcze

10 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Pokrój drobno czerwoną cebulę.
  3. Do miseczki lub blendera przełóż odsączonego tuńczyka, ugotowane jajka, pomidory suszone i cebulę. Zblenduj na jednolitą pastę.
  4. Szczypiorek drobno pokrój i wymieszaj z pastą.
  5. Podaj z ulubionym pieczywem.

Wskazówki

Jeżeli używasz tuńczyka z puszki (170 g), odsącz cały olej i dodaj samą rybę (120 g).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub