Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Owsianka z masłem orzechowym i truskawkami

Przepisy

Owsianka z masłem orzechowym i truskawkami

Owsianka z dodatkiem masła orzechowego i świeżych truskawek. Słodkiego smaku nadają jej suszone daktyle. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Dobrze smakuje zarówno podana na ciepło, jak i lunch do pudełka. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej.

Kalorie

411 kcal

Węglowodany

54 g

Białko

17 g

Tłuszcze

13 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Pokrój daktyle w kostkę.
  2. Ugotuj płatki owsiane z daktylami na mleku.
  3. Gdy płatki wchłoną większość mleka, dodaj łyżeczkę masła orzechowego. Dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż owsiankę do miseczki i dodaj pokrojone truskawki.

Filmik z wykonaniem tego przepisu znajdziesz na moim instagramie (kliknij tutaj).

Wskazówki

Jeżeli kupisz daktyle z pestką i skórką, najpierw je usuń.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub