Owsianka z dodatkiem masła orzechowego i świeżych truskawek. Słodkiego smaku nadają jej suszone daktyle. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Dobrze smakuje zarówno podana na ciepło, jak i lunch do pudełka. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej.
Kalorie
411 kcal
Węglowodany
54 g
Białko
17 g
Tłuszcze
13 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
1
Wykonanie
- Pokrój daktyle w kostkę.
- Ugotuj płatki owsiane z daktylami na mleku.
- Gdy płatki wchłoną większość mleka, dodaj łyżeczkę masła orzechowego. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż owsiankę do miseczki i dodaj pokrojone truskawki.
Filmik z wykonaniem tego przepisu znajdziesz na moim instagramie (kliknij tutaj).
Wskazówki
Jeżeli kupisz daktyle z pestką i skórką, najpierw je usuń.