Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Hummus dyniowy

Przepisy

Hummus dyniowy

Pasta do smarowania z ciecierzycy o delikatnie dyniowym smaku. Świetnie komponuje się ze świeżym lub chrupkim pieczywem. Hummus możesz przyrządzić na śniadanie, kolację lub jako przekąskę na imprezę. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, wegańskiej, w nadciśnieniu tętniczym.

Kalorie

70 kcal

Węglowodany

6 g

Białko

3 g

Tłuszcze

3 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Dynię obierz ze skórki i wydrąż pestki. Pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Dynię gotuj ok. 10 minut do miękkości.
  3. Ciecierzycę odsącz z zalewy.
  4. Wszystkie składniki zblenduj razem na jednolitą masę.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub