Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Pasta rybna z makreli

Przepisy

Pasta rybna z makreli

Pasta kanapkowa z makreli i jajek o delikatnej konsystencji. Ma wyrazisty smak ryby, którego przełamaniem są kwaśne ogórki i kapary. Jest dobrym źródłem białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskowęglowodanowej (keto).

Kalorie

120 kcal

Węglowodany

1 g

Białko

11 g

Tłuszcze

8 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Pokrój drobno czerwoną cebulę.
  3. Do blendera przełóż makrelę, ugotowane jajka, kapary i cebulę. Zblenduj na jednolitą pastę.
  4. Ogórki kiszone pokrój w małą kostkę i wymieszaj z pastą.
  5. Podaj z ulubionym pieczywem.

Wskazówki

Najlepiej użyć makreli wędzonej, z której wcześniej należy wyciągnąć ości. Jeżeli używasz makreli z puszki (170 g), odsącz cały olej i dodaj samą rybę (100 g).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub