Pasta jajeczna w wersji fit jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Dzięki zamianie majonezu na chudy twaróg pasta ma mniejszą zawarto ść tłuszczów, jednocześnie zachowując kremową konsystencję. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej, niskowęglowodanowej (keto).
Kalorie
261 kcal
Węglowodany
6 g
Białko
25 g
Tłuszcze
15 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
4
Wykonanie
- Ugotuj jajka na twardo.
- Pokrój drobno suszone pomidory i szczypiorek.
- Twaróg rozgnieć widelcem na jednolitą masę.
- Ugotowane jajka posiekaj na małe części.
- Wymieszaj razem wszystkie składniki i przypraw solą i pieprzem do smaku.
- Podaj z ulubionym pieczywem.
Wskazówki
Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję pasty, ugniataj ją łyżką podczas mieszania. Możesz również zblendować twaróg z jajkami, a następnie dodać suszone pomidory i szczypiorek.