Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Pasta jajeczna z twarogiem

Przepisy

Pasta jajeczna z twarogiem

Pasta jajeczna w wersji fit jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Dzięki zamianie majonezu na chudy twaróg pasta ma mniejszą zawartość tłuszczów, jednocześnie zachowując kremową konsystencję. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej, niskowęglowodanowej (keto).

Kalorie

261 kcal

Węglowodany

6 g

Białko

25 g

Tłuszcze

15 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Pokrój drobno suszone pomidory i szczypiorek.
  3. Twaróg rozgnieć widelcem na jednolitą masę.
  4. Ugotowane jajka posiekaj na małe części.
  5. Wymieszaj razem wszystkie składniki i przypraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Podaj z ulubionym pieczywem.

Wskazówki

Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję pasty, ugniataj ją łyżką podczas mieszania. Możesz również zblendować twaróg z jajkami, a następnie dodać suszone pomidory i szczypiorek.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub