Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Pasta awokado z jajkiem

Przepisy

Pasta awokado z jajkiem

Idealna kolacja, która sprawi, że jedząc niewiele, poczujesz się syto. Pasta dzięki awokado ma delikatną konsystencję, pomidor nadaje jej słodki posmak, a limonka stanowi idealne dopełnienie kompozycji smaków.

Kalorie

312 kcal

Węglowodany

9 g

Białko

16 g

Tłuszcze

22 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  3. Drobno posiekaj cebulkę.
  4. Awokado rozgnieć widelcem, dodaj jajka pokrojone w kostkę, pomidora, cebulkę i sok z limonki.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.
    Najlepiej podać z ulubionym pieczywem.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub