Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Hummus pomidorowy

Przepisy

Hummus pomidorowy

Pasta z ciecierzycy o pomidorowym smaku. Idealnie komponuje się z pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego lub pomidora. Hummus możemy przyrządzić na śniadanie, kolację lub przekąskę na imprezę. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, wegańskiej.

Kalorie

170 kcal

Węglowodany

15 g

Białko

7 g

Tłuszcze

7 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

6

Wykonanie

  1. Wyciśnij sok z limonki.
  2. Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw 40 ml).
  3. Wszystkie składniki zblenduj razem na jednolitą masę.

Wskazówki

Aquafaba jest to woda po gotowaniu ciecierzycy (zalewa).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub