Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Hummus pomidorowy

Przepisy

Hummus pomidorowy

Pasta z ciecierzycy o pomidorowym smaku. Idealnie komponuje się z pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego lub pomidora. Hummus możemy przyrządzić na śniadanie, kolację lub przekąskę na imprezę. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, wegańskiej.

Kalorie

170 kcal

Węglowodany

15 g

Białko

7 g

Tłuszcze

7 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

6

Wykonanie

  1. Wyciśnij sok z limonki.
  2. Ciecierzycę odsącz z zalewy (zostaw 40 ml).
  3. Wszystkie składniki zblenduj razem na jednolitą masę.

Wskazówki

Aquafaba jest to woda po gotowaniu ciecierzycy (zalewa).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów