Chrupiące grzanki z delikatnym, kremowych serem, pomidorkami i aromatyczną bazylią. Klasyczne śródziemnomorskie śniadanie, szybkie w przygotowaniu i niebanalne w smaku.
Kalorie
452 kcal
Węglowodany
51 g
Białko
33 g
Tłuszcze
11 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Wykonanie
- Pieczywo opiecz na grzanki.
- Ricottę i mozzarellę rozgnieć widelcem. Dodaj sól i pieprz i wymieszaj.
- Ząbek czosnku przekrój na pół i z jednej strony natrzyj gotowe grzanki.
- Na pieczywo nałóż ser, pokrojone pomidorki, liście bazylii i skrop oliwą.
Wskazówki
W przepisie użyłam chleba z pestkami dyni, ale Ty jak najbardziej możesz użyć swojego ulubionego pieczywa.