Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Ryżanka z musem gruszkowym

Przepisy

Ryżanka z musem gruszkowym

Delikatna w smaku ryżanka, ze słodkim musem gruszkowym. Pożywne, lekkie i szybkie w przygotowaniu śniadanie, które idealnie nada się także jako lunch do pudełka.

Kalorie

370 kcal

Węglowodany

60 g

Białko

12 g

Tłuszcze

8 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Podgrzej mleko.
  2. Do ciepłego mleka dodaj płatki ryżowe i gotuj około 5 minut.
  3. Gdy płatki wchłoną całe mleko, zdejmij je z palnika.
  4. Zblenduj gruszkę na mus i wymieszaj z ryżanką. Zostaw trochę na polanie góry.
  5. Ryżankę przełóż do miseczki, polej resztką musu i posyp posiekanymi orzechami.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub