Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Orzechowy budyń jaglany z borówkami

Przepisy

Orzechowy budyń jaglany z borówkami

Aksamitny budyń wykonany z płatków jaglanych o intensywnie orzechowym smaku. Idealny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Dobrze sprawdzi się w postaci lunchu do pudełka.

Kalorie

393 kcal

Węglowodany

36 g

Białko

10 g

Tłuszcze

22 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Płatki jaglane zalej 100 ml gorącej wody. Odczekaj, aż pochłoną całą wodę.
  2. Zblenduj razem płatki, orzechy, mleko i masło orzechowe.
  3. Przełóż budyń do miseczki i posyp borówkami.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub