Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

Przepisy

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

Aksamitny budyń wykonany z płatków jaglanych o intensywnie czekoladowym smaku. Idealny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Dobrze sprawdzi się w postaci lunchu do pudełka.

Kalorie

379 kcal

Węglowodany

61 g

Białko

9 g

Tłuszcze

8 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Płatki jaglane zalej 120 ml gorącej wody. Odczekaj, aż pochłoną całą wodę.
  2. Zblenduj razem płatki, kakao, mleko i 3/4 banana.
  3. Przełóż budyń do miseczki, skrój resztkę banana (około 30 g) i posyp płatkami migdałów.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub