Delikatna w smaku waniliowa owsianka o aksamitnej konsystencji. Idealnym dodatkiem jest połączenie słodkiego banana i gorzkiej czekolady. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej oraz przy nadciśnieniu tętniczym.
Kalorie
447 kcal
Węglowodany
79 g
Białko
15 g
Tłuszcze
7 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
1
Wykonanie
- Do ciepłego mleka dodaj płatki owsiane i budyń.
- Mieszając, gotuj do uzyskania aksamitnej konsystencji.
- Pod koniec dodaj wanilię w proszku i dokładnie wymieszaj.
- Owsiankę przełóż do miseczki, dodaj startą kostkę czekolady i pokrojonego banana.
Filmik z wykonaniem tego przepisu znajdziesz na moim instagramie (kliknij tutaj).