Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Bananowa ryżanka z truskawkami

Przepisy

Bananowa ryżanka z truskawkami

Pożywne, lekkie i szybkie w przygotowaniu śniadanie, które idealnie nada się także jako lunch do pudełka. Bananowa ryżanka jest dobrym źródłem: wapnia, żelaza, magnezu, białka oraz węglowodanów prostych i złożonych.

Kalorie

407 kcal

Węglowodany

85 g

Białko

12 g

Tłuszcze

2 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Podgrzej mleko.
  2. Do ciepłego mleka dodaj płatki ryżowe i gotuj około 5 minut.
  3. Gdy płatki ryżowe wchłoną całe mleko, zdejmij je z palnika.
  4. Rozgnieć widelcem banana i wymieszaj z płatkami.
  5. Ryżankę przełóż do miseczki i dodaj pokrojone truskawki.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub