Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Omlet z papryką i szynką

Przepisy

Omlet z papryką i szynką

Śniadanie dla zwolenników słonych smaków. Idealne rozwiązanie, gdy rano brakuje czasu. Omlet jest szybki w przygotowaniu i doda energii na długi czas.

Kalorie

363 kcal

Węglowodany

6 g

Białko

33 g

Tłuszcze

21 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Oddziel białka od żółtek. Białka lekko ubij.
  2. Pokrój warzywa i szynkę.
  3. Do ubitych białek dodaj żółtka, warzywa oraz szynkę. Dopraw solą do smaku.
  4. Na patelni rozpuść masło. Gotową masę wylej na patelnię i posyp mozzarellą.
  5. Smaż pod przykryciem ok. 3-4 minuty. Gdy jedna strona się zetnie, obróć omleta na drugą stronę i smaż ok. 1 minutę.
  6. Omleta wyłóż na talerz i posyp roszponką.

Najlepiej podawać z ulubionym pieczywem.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub