Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Omlet z masłem orzechowym i bananem

Przepisy

Omlet z masłem orzechowym i bananem

Łatwe i szybkie śniadanie, dla wszystkich którzy są wielbicielami słodkich smaków. Dzięki odpowiedniej kombinacji składników, jest dobrym źródłem węglowodanów prostych i złożonych oraz białka. Idealne zarówna na pierwsze jak i drugie śniadanie.

Kalorie

600 kcal

Węglowodany

54 g

Białko

25 g

Tłuszcze

30 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

1

Wykonanie

  1. Rozdziel białka od żółtek. W misce ubij białka prawie na sztywną masę.
  2. Do miski dodaj żółtka i płatki owsiane. Dokładnie wymieszaj.
  3. Wylej masę na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju i smaż na średnim ogniu.
  4. Smaż pod przykryciem ok. 2 minut, następnie obróć omleta i smaż ok. 1 minuty.
  5. Wyłóż omleta na talerz, posmaruj masłem orzechowym, pokrój banana oraz posyp płatkami migdałów.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub