Łatwe i szybkie śniadanie, dla wszystkich którzy są wielbicielami słodkich smaków. Dzięki odpowiedniej kombinacji składników, jest dobrym źródłem węglowodanów prostych i złożonych oraz białka. Idealne zarówna na pierwsze jak i drugie śniadanie.
Kalorie
600 kcal
Węglowodany
54 g
Białko
25 g
Tłuszcze
30 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
1
Wykonanie
- Rozdziel białka od żółtek. W misce ubij białka prawie na sztywną masę.
- Do miski dodaj żółtka i płatki owsiane. Dokładnie wymieszaj.
- Wylej masę na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju i smaż na średnim ogniu.
- Smaż pod przykryciem ok. 2 minut, następnie obróć omleta i smaż ok. 1 minuty.
- Wyłóż omleta na talerz, posmaruj masłem orzechowym, pokrój banana oraz posyp płatkami migdałów.