Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane rzodkiewką i twarożkiem

Przepisy

Jajka faszerowane rzodkiewką i twarożkiem

Jajka faszerowane mają delikatny smak twarożku, z wyczuwalnym dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

215 kcal

Węglowodany

3 g

Białko

25 g

Tłuszcze

11 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Rzodkiewkę zetrzyj na grubych oczkach.
  3. Szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtko.
  5. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą pastę.
  6. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów