Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane rzodkiewką i twarożkiem

Przepisy

Jajka faszerowane rzodkiewką i twarożkiem

Jajka faszerowane mają delikatny smak twarożku, z wyczuwalnym dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

215 kcal

Węglowodany

3 g

Białko

25 g

Tłuszcze

11 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Rzodkiewkę zetrzyj na grubych oczkach.
  3. Szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtko.
  5. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą pastę.
  6. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub