Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane pieczarkowo-pomidorowe

Przepisy

Jajka faszerowane pieczarkowo-pomidorowe

Jajka faszerowane mają intensywny pieczarkowy smak, z wyczuwalnym dodatkiem suszonych pomidorów. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

212 kcal

Węglowodany

3 g

Białko

15 g

Tłuszcze

15 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Pieczarki zetrzyj na grubych oczkach i posiekaj cebulkę. Usmaż razem na oliwie.
  3. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtka.
  4. Zblenduj żółtka z suszonymi pomidorami.
  5. Do zblendowanej masy dodaj usmażone pieczarki z cebulką. Dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
  6. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub