Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane łososiem i awokado

Przepisy

Jajka faszerowane łososiem i awokado

Jajka faszerowane dzięki awokado mają delikatną konsystencję. Dodatek łososia nadaje im wyrazisty smak. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

289 kcal

Węglowodany

3 g

Białko

26 g

Tłuszcze

19 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Łososia pokrój na małe kawałki.
  3. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtka.
  4. Zblenduj żółtka z twarogiem i awokado.
  5. Do zblendowanej masy dodaj kawałki łososia. Dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
  6. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub