Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane awokado

Przepisy

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado mają delikatny smak z wyczuwalnym dodatkiem pesto z bazylii. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

217 kcal

Węglowodany

2 g

Białko

15 g

Tłuszcze

16 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

3

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Z połówki limonki wyciśnij sok.
  3. Awokado rozgnieć widelcem.
  4. Szczypiorek drobno posiekaj.
  5. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtko.
  6. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą pastę.
  7. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub