Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Jajka faszerowane awokado

Przepisy

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado mają delikatny smak z wyczuwalnym dodatkiem pesto z bazylii. Możemy przyrządzić je na śniadanie, kolację czy przekąskę na imprezę.

Kalorie

217 kcal

Węglowodany

2 g

Białko

15 g

Tłuszcze

16 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

3

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo.
  2. Z połówki limonki wyciśnij sok.
  3. Awokado rozgnieć widelcem.
  4. Szczypiorek drobno posiekaj.
  5. Ugotowane jajka przekrój na pół i wydrąż żółtko.
  6. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą pastę.
  7. Faszeruj połówki jajek przygotowaną pastą.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów