Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Ciastka czekoladowo-bananowe

Przepisy

Ciastka czekoladowo-bananowe

Pyszne i miękkie ciasteczka czekoladowo-bananowe z chrupiącymi orzechami. Banany i kakao są dobrym źródłem magnezu, a płatki owsiane wzbogacają ciastka w węglowodany złożone.

Kalorie

158 kcal

Węglowodany

18 g

Białko

3 g

Tłuszcze

8 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

16

Wykonanie

  1. Masło utrzyj z ksylitolem na gładką masę.
  2. Posiekaj orzechy.
  3. Wkrój banany do miski i rozgnieć je widelcem.
  4. Dodaj mąkę, płatki owsiane, orzechy, jajko, wiórki kokosowe, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i posyp ją mąką, aby ciastka nie przywierały.
  6. Ciastka mają kleistą konsystencję, więc na blaszkę wykładaj je za pomocą łyżki. Jedna łyżka to jedno ciastko.
  7. Piecz w 180 stopniach, góra dół przez 15 minut.

Wskazówki

Jedna porcja to 50 g. Najlepiej użyć dojrzałych bananów.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów