Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Ciastka czekoladowo-bananowe

Przepisy

Ciastka czekoladowo-bananowe

Pyszne i miękkie ciasteczka czekoladowo-bananowe z chrupiącymi orzechami. Banany i kakao są dobrym źródłem magnezu, a płatki owsiane wzbogacają ciastka w węglowodany złożone.

Kalorie

158 kcal

Węglowodany

18 g

Białko

3 g

Tłuszcze

8 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

16

Wykonanie

  1. Masło utrzyj z ksylitolem na gładką masę.
  2. Posiekaj orzechy.
  3. Wkrój banany do miski i rozgnieć je widelcem.
  4. Dodaj mąkę, płatki owsiane, orzechy, jajko, wiórki kokosowe, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i posyp ją mąką, aby ciastka nie przywierały.
  6. Ciastka mają kleistą konsystencję, więc na blaszkę wykładaj je za pomocą łyżki. Jedna łyżka to jedno ciastko.
  7. Piecz w 180 stopniach, góra dół przez 15 minut.

Wskazówki

Jedna porcja to 50 g. Najlepiej użyć dojrzałych bananów.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub