Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Brownie z bananami

Przepisy

Brownie z bananami

Intensywnie czekoladowe brownie z dodatkiem słodkich bananów. Najlepsze na ciepło, z płynną czekoladą w środku. Ciasto nie zawiera glutenu ani dodatku cukru. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej.

Kalorie

163 kcal

Węglowodany

11 g

Białko

5 g

Tłuszcze

9 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

16

Wykonanie

  1. Czekoladę pokrusz na dowolnej wielkości kawałki.
  2. Zblenduj banany i dokładnie wymieszaj z mąką, jajkami, kakao, czekoladą, olejem kokosowym i proszkiem do pieczenia.
  3. Wyłóż masę do formy i posyp zmielonymi orzechami.
  4. Piecz w piekarniku góra-dół, 180 stopni przez około 30 minut.

Wskazówki

Brownie można podać ze świeżymi owocami np. malinami, borówkami. Zamiast kakao można użyć karobu (zamiennik dla alergików).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub