Intensywnie czekoladowe brownie z dodatkiem słodkich bananów. Najlepsze na ciepło, z płynną czekoladą w środku. Ciasto nie zawiera glutenu ani dodatku cukru. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej.
Kalorie
163 kcal
Węglowodany
11 g
Białko
5 g
Tłuszcze
9 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
16
Wykonanie
- Czekoladę pokrusz na dowolnej wielkości kawałki.
- Zblenduj banany i dokładnie wymieszaj z mąką, jajkami, kakao, czekoladą, olejem kokosowym i proszkiem do pieczenia.
- Wyłóż masę do formy i posyp zmielonymi orzechami.
- Piecz w piekarniku góra-dół, 180 stopni przez około 30 minut.
Wskazówki
Brownie można podać ze świeżymi owocami np. malinami, borówkami. Zamiast kakao można użyć karobu (zamiennik dla alergików).