Czekoladowy pudding chia jest idealnym deserem na ciepłe dni. Podawany na zimno ze słodkim mango. Jest wegański, bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru.
Kalorie
482 kcal
Węglowodany
32 g
Białko
8 g
Tłuszcze
31 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Wykonanie
- Nasiona chia, wiórki kokosowe i kakao zalej mleczkiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj. Odłóż do lodówki na minimum 2 godziny.
- Po tym czasie wyciągnij pudding z lodówki i dodaj 3 łyżki wody. Wymieszaj.
- Podziel mango na pół. Jedną połówkę pokrój w kostkę, a drugą zblenduj na mus.
- Układaj w szkle warstwy: pudding, pokrojone mango, pudding i mus.
Wskazówki
Użyłam mleczka kokosowego 54%. Zamiast kakao możesz użyć karob (zamiennik dla alergików).