Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Pudding chia z mango

Przepisy

Pudding chia z mango

Czekoladowy pudding chia jest idealnym deserem na ciepłe dni. Podawany na zimno ze słodkim mango. Jest wegański, bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru.

Kalorie

482 kcal

Węglowodany

32 g

Białko

8 g

Tłuszcze

31 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Nasiona chia, wiórki kokosowe i kakao zalej mleczkiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj. Odłóż do lodówki na minimum 2 godziny.
  2. Po tym czasie wyciągnij pudding z lodówki i dodaj 3 łyżki wody. Wymieszaj.
  3. Podziel mango na pół. Jedną połówkę pokrój w kostkę, a drugą zblenduj na mus.
  4. Układaj w szkle warstwy: pudding, pokrojone mango, pudding i mus.

Wskazówki

Użyłam mleczka kokosowego 54%. Zamiast kakao możesz użyć karob (zamiennik dla alergików).

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub