Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Placuszki z musem gruszkowym

Przepisy

Placuszki z musem gruszkowym

Orzechowe placuszki z dodatkiem chrupkich orzechów włoskich i słodkiego musu gruszkowego. Ciekawy pomysł na szybkie i łatwe śniadanie, drugie śniadanie czy kolację.

Kalorie

520 kcal

Węglowodany

32 g

Białko

16 g

Tłuszcze

34 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Posiekaj drobno orzechy włoskie.
  2. Wymieszaj ze sobą mąkę, jajka, masło orzechowe, posiekane orzechy i mleczko kokosowe na jednolitą masę.
  3. Usmaż placuszki na oleju kokosowy.
  4. Obierz gruszkę, pokrój i zblenduj na mus.
  5. Gotowe placuszki polej musem gruszkowym.

Wskazówki

Użyłam mleczka kokosowego 83%. Jeden placuszek to dwie łyżki masy.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub