Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Placuszki waniliowe

Przepisy

Placuszki waniliowe

Puszyste placuszki o intensywnym waniliowym smaku. Idealnie komponują się ze słonym masłem orzechowym i słodkimi truskawkami. Sprawdzą się jako śniadanie na ciepło, jak i lunch do pudełka. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, wegetariańskiej, bezglutenowej.

Kalorie

360 kcal

Węglowodany

31 g

Białko

21 g

Tłuszcze

17 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Jajka, mąkę, skyr, pół łyżeczki proszku do pieczenia i łyżeczkę wanilii w proszku wymieszaj razem na jednolitą masę.
  2. Usmaż placuszki na oleju kokosowym pod przykryciem. Jedna łyżka masy to jeden placuszek.
  3. Podaj z masłem orzechowym i truskawkami.

Wskazówki

Wanilia w proszku jest opcjonalna. Możesz użyć również aromatu waniliowego z dobrym składem.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub