Szybkie i łatwe w wykonaniu placuszki, które nadają się na śniadanie, kolację oraz lunch do pudełka. Dopełnij ich smak świeżymi owocami i znajdź swoje ulubione połączenie.
Kalorie
316 kcal
Węglowodany
28 g
Białko
18 g
Tłuszcze
14 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Wykonanie
- Banana i twaróg rozgnieć widelcem.
- Dodaj mąkę i jajka, a następnie dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
- Uformuj placuszki bezpośrednio na patelni. Jedna łyżka to jeden placuszek.
- Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minuty na każdą stronę.
- Gotowe placuszki podaj z borówkami.
Wskazówki
Borówki możesz zastąpić ulubionymi owocami, natomiast wartości odżywcze mogą ulec zmianie.