Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Placuszki bananowo-twarogowe

Przepisy

Placuszki bananowo-twarogowe

Szybkie i łatwe w wykonaniu placuszki, które nadają się na śniadanie, kolację oraz lunch do pudełka. Dopełnij ich smak świeżymi owocami i znajdź swoje ulubione połączenie.

Kalorie

316 kcal

Węglowodany

28 g

Białko

18 g

Tłuszcze

14 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Banana i twaróg rozgnieć widelcem.
  2. Dodaj mąkę i jajka, a następnie dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
  4. Uformuj placuszki bezpośrednio na patelni. Jedna łyżka to jeden placuszek.
  5. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minuty na każdą stronę.
  6. Gotowe placuszki podaj z borówkami.

Wskazówki

Borówki możesz zastąpić ulubionymi owocami, natomiast wartości odżywcze mogą ulec zmianie.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub