Delikatne w smaku czekoladowe placuszki z dodatkiem chrupkich płatków migdałów. Świeże maliny stanowią dobre przełamanie smakowe, dodając im kwaśno-słodkiej nutki. Szybkie w przygotowaniu śniadanie, które także idealnie nada się jako lunch do pudełka czy kolacja na ciepło.
Kalorie
515 kcal
Węglowodany
39 g
Białko
18 g
Tłuszcze
31 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Wykonanie
- Rozgnieć banana.
- Dokładnie wymieszaj ze sobą banana, mąkę, jajka, migdały, karob, mleko i masło migdałowe.
- Smaż pod przykryciem na oleju kokosowym. Jeden placuszek to jedna łyżka masy.
- Do gotowych placuszków na talerzu dodaj maliny.
Wskazówki
Karob jest to zamiennik kakao dla alergików. Można w przepisie użyć kakao.
Jeżeli nie masz masła migdałowego, możesz użyć innego masła orzechowego.