Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Czekoladowe placuszki z migdałami

Przepisy

Czekoladowe placuszki z migdałami

Delikatne w smaku czekoladowe placuszki z dodatkiem chrupkich płatków migdałów. Świeże maliny stanowią dobre przełamanie smakowe, dodając im kwaśno-słodkiej nutki. Szybkie w przygotowaniu śniadanie, które także idealnie nada się jako lunch do pudełka czy kolacja na ciepło.

Kalorie

515 kcal

Węglowodany

39 g

Białko

18 g

Tłuszcze

31 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Rozgnieć banana.
  2. Dokładnie wymieszaj ze sobą banana, mąkę, jajka, migdały, karob, mleko i masło migdałowe.
  3. Smaż pod przykryciem na oleju kokosowym. Jeden placuszek to jedna łyżka masy.
  4. Do gotowych placuszków na talerzu dodaj maliny.

Wskazówki

Karob jest to zamiennik kakao dla alergików. Można w przepisie użyć kakao.

Jeżeli nie masz masła migdałowego, możesz użyć innego masła orzechowego.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub