Śniadanie dla zwolenników słonych smaków. Idealne rozwiązanie, gdy rano brakuje czasu. Omlet jest szybki w przygotowaniu i doda energii na długi czas.
Kalorie
363 kcal
Węglowodany
6 g
Białko
33 g
Tłuszcze
21 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
1
Wykonanie
- Oddziel białka od żółtek. Białka lekko ubij.
- Pokrój warzywa i szynkę.
- Do ubitych białek dodaj żółtka, warzywa oraz szynkę. Dopraw solą do smaku.
- Na patelni rozpuść masło. Gotową masę wylej na patelnię i posyp mozzarellą.
- Smaż pod przykryciem ok. 3-4 minuty. Gdy jedna strona się zetnie, obróć omleta na drugą stronę i smaż ok. 1 minutę.
- Omleta wyłóż na talerz i posyp roszponką.
Najlepiej podawać z ulubionym pieczywem.