Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Zupa krem z dyni

Przepisy

Zupa krem z dyni

45 min

Obiady

Zupy

Jesienna zupa dyniowa o delikatnym smaku z cytrusową nutą. Rozgrzewający talerz zupy doskonały na obiad lub kolacje w zimne wieczory. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej, bezlaktozowej, bezglutenowej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Kalorie

208 kcal

Węglowodany

22 g

Białko

5 g

Tłuszcze

10 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Obierz marchew i dynię.
  2. Warzywa ugotuj na parze lub w wodzie – marchew przez 20 minut, a dynię przez 10 minut.
  3. Wyciśnij sok z limonki i pomarańczy.
  4. Ugotowane warzywa zblenduj razem z wyciśniętym sokiem, wodą, mleczkiem kokosowym, kurkumą i imbirem.
  5. Gotuj zupę na małym ogniu przez ok. 5-10 min.

Filmik z wykonaniem tego przepisu znajdziesz na moim instagramie (kliknij tutaj).

Wskazówki

Najlepiej podawać z pestkami dyni, słonecznikiem lub małymi grzankami. Te dodatki nie są uwzględnione w tabeli wartości odżywczych.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub