Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Kaszotto z kurczakiem i szparagami

Przepisy

Kaszotto z kurczakiem i szparagami

Pomysł na lekki i sycący wiosenny obiad ze szparagami. Kaszę w smaku urozmaicają warzywa, a przyprawy dodają wyrazistości. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu. Nada się jako obiad do pudełka, podany na ciepło lub zimno. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, w cukrzycy, redukcyjnej, bezlaktozowej oraz przy nadciśnieniu tętniczym.

Kalorie

383 kcal

Węglowodany

31 g

Białko

30 g

Tłuszcze

13 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj kaszę.
  2. Poszatkuj cebulę. Zeszklij na połowie oliwy.
  3. Cukinie i pieczarki zetrzyj na tarce na grubych oczkach, a paprykę pokrój w małą kostkę.
  4. Warzywa dodaj do zeszklonej cebuli i smaż, aż do odparowania całej wody.
  5. Szparagi obierz i pokrój na średniej wielkości kawałki. Wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuj około 4 minut, aż będą miękkie.
  6. Kurczaka pokrój w małą kostkę. Usmaż na osobnej patelni, na reszcie oliwy.
  7. Do gotowych warzyw dodaj kaszę, kurczaka i szparagi.
  8. Całość przypraw i dokładnie wymieszaj.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub