Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Przepisy

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Cukinia faszerowana mięsem, ryżem i kolorowymi warzywami. Idealny pomysł na pożywny obiad oraz kolację na ciepło.

Kalorie

380 kcal

Węglowodany

28 g

Białko

24 g

Tłuszcze

17 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ryż ugotuj na półmiękko.
  2. Cukinie przekrój na pół i wydrąż środek.
  3. Wszystkie warzywa wraz ze środkiem cukinii pokrój w kostkę.
  4. Cebulę podduś na oliwie, następnie dodaj mięso.
  5. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj resztę warzyw, ryż i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
  6. Cukinię wyłóż przygotowanym farszem i nałóż plastry mozzarelli.
  7. Zapiecz w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub