
Makaron udon z warzywami i wieprzowiną w słodko-kwaśnym, tajskim sosie. Szybkie w przygotowaniu danie o orientalnym smaku. Posiłek może znaleźć się w diecie: w tężyczce, redukcyjnej, bezlaktozowej.
Kalorie
660 kcal
Węglowodany
20 g
Białko
37 g
Tłuszcze
23 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Sos
Wykonanie
- Przygotuj sos: wyciśnij sok z limonki, dodaj resztę składników i wymieszaj w miseczce, aż do rozpuszczenia się cukru.
- Ugotuj makaron udon.
- Cebulę i paprykę pokrój w paski. Czosnek drobno posiekaj.
- Polędwicę pokrój na cienkie plasterki i usmaż na mocno rozgrzanym oleju na woku. Gotowe mięso odstaw na bok i oczyść woka.
- Zmniejsz na średni ognień, dodaj oliwę i podsmaż cebulę, paprykę i czosnek, aż warzywa się zeszklą.
- Dodaj makaron, mięso, sos i szczypiorek. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Gotowe danie podaj posypane sezamem.




