Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Przepisy

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Prosty i szybki w przygotowaniu makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem. Czosnek nadaje potrawie wyrazistego smaku, a delikatny ser ricotta kremowej konsystencji.

Kalorie

456 kcal

Węglowodany

53 g

Białko

28 g

Tłuszcze

14 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Gdy czosnek się zarumieni, dodaj posiekany szpinak.
  4. Gdy szpinak będzie gotowy, dodaj łososia i podsmaż na małym ogniu około 2 minuty.
  5. Dodaj ricottę, przypraw pieprzem i mieszaj z resztą składników około 2 minuty, aby sos był ciepły.
  6. Na talerz wyłóż makaron, dodaj przygotowany sos i pokrojone pomidorki koktajlowe.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub