Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Makaron ryżowy z sosem koperkowo-pieczarkowym

Przepisy

Makaron ryżowy z sosem koperkowo-pieczarkowym

Danie szybkie, do którego przyrządzenia nie potrzeba wielu składników, a większość z nich każdy znajdzie w swojej lodówce. Wykorzystany makaron ryżowy sprawia, że poczujesz się syto, a zarazem lekko.

Kalorie

500 kcal

Węglowodany

23 g

Białko

38 g

Tłuszcze

28 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Usmażyć na oliwie.
  2. Cebule drobno posiekać, pieczarki pokroić w ćwiartki i razem usmażyć na małej ilości oliwy.
  3. Makaron ugotować i odcedzić.
  4. Do ugotowanego makaronu dodać usmażonego kurczaka, pieczarki oraz posiekany koperek.
  5. Całość zalać śmietanką i na ok. 5 minut zostawić na ogniu, mieszając.
  6. Gotowe danie przełożyć na talerz i ozdobić koperkiem.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub