Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Makaron pełen warzyw w sosie curry

Przepisy

Makaron pełen warzyw w sosie curry

Makaron ryżowy z dużą ilością warzyw w orientalnym sosie curry. Świetny pomysł na lekki, bezmięsny obiad, który nasyci Cię na długi czas.

Kalorie

506 kcal

Węglowodany

72 g

Białko

10 g

Tłuszcze

19 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj makaron.
  2. Marchewkę obierz i pokrój w podłużne cienkie słupki.
  3. Resztę warzyw pokrój w plastry.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i dodaj pokrojone warzywa.
  5. Smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, następnie dodaj pokrojony szpinak.
  6. Po około 2 minutach zalej warzywa mleczkiem kokosowym.
  7. Na patelnię dodaj ugotowany makaron, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszaj.
  8. Mieszając, trzymaj na ogniu przez około 3 minuty.

Wskazówki

Gałka muszkatołowa ma bardzo intensywny smak, dlatego należy uważać z jej ilością.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub