
Makaron kokardki z kurą w kremowym i aromatycznym sosie z pesto i ricotty, z dodatkiem świeżej bazylii i słodkich pomidorków koktajlowych. Świetna opcja na pyszny i szybki obiad. Posiłek może znaleźć się w diecie: w ciąży, w tężyczce, redukcyjnej.
Kalorie
590 kcal
Węglowodany
52 g
Białko
39 g
Tłuszcze
23 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Wykonanie
- Ugotuj makaron kokardki (farfalle).
- Pokrój kurę w kostkę. Zamarynuj w oliwie, słodkiej papryce, pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnku.
- Usmaż kurę na rozgrzanej patelni.
- Odcedź makaron i przełóż do garnka. Dodaj usmażoną kurę, ricottę, pesto i grubo posiekane liście bazylii oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Mieszaj na małym ogniu przez ok. 2 minuty, do połączenia wszystkich składników.
- Makaron wyłóż na talerz i podaj z pokrojonymi pomidorkami.



