Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Cytrynowy makaron z warzywami

Przepisy

Cytrynowy makaron z warzywami

Proste i szybkie w wykonaniu danie, do którego nie potrzebujemy wielu składników. Pomimo braku mięsa danie jest syte. Dodatek cytryny wzbogaca smak i nadaje świeżości.

Kalorie

425 kcal

Węglowodany

63 g

Białko

13 g

Tłuszcze

11 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

2

Wykonanie

  1. Ugotuj i odcedź makaron.
  2. Pokrój warzywa, czosnek przeciśnij przez praskę i usmaż razem na oliwie.
  3. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj makaron i wymieszaj.
  4. Polej całość sokiem z cytryny i dodaj masło.
  5. Pozostaw na małym ogniu mieszając na około 5 minut aż masło się rozpuści i danie będzie odpowiednio ciepłe.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub