Wegetariańskie kotleciki z brokuła, z dodatkiem pieczarek i mozzarelli. Nie zawierają glutenu. Dobrze smakują podawane na ciepło oraz jako lunch na zimno.
Kalorie
176 kcal
Węglowodany
12 g
Białko
16 g
Tłuszcze
6 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
4
Wykonanie
- Brokuła ugotuj al dente.
- Cebulkę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w kostkę i usmaż razem na oliwie.
- Gotowego brokuła zmiel blenderem na małe kawałki.
- Posiekaj natkę pietruszki, czosnek przeciśnij przez praskę i pokrój w kostkę mozzarellę.
- Wszystkie przygotowane produkty wymieszaj z mąką i jajkiem na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Uformuj kotleciki i upiecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut.
Wskazówki
Do kotlecików podaję ryż curry. Podana wartość energetyczna nie uwzględnia dodatków.