Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Kotleciki z brokuła

Przepisy

Kotleciki z brokuła

Wegetariańskie kotleciki z brokuła, z dodatkiem pieczarek i mozzarelli. Nie zawierają glutenu. Dobrze smakują podawane na ciepło oraz jako lunch na zimno.

Kalorie

176 kcal

Węglowodany

12 g

Białko

16 g

Tłuszcze

6 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Brokuła ugotuj al dente.
  2. Cebulkę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w kostkę i usmaż razem na oliwie.
  3. Gotowego brokuła zmiel blenderem na małe kawałki.
  4. Posiekaj natkę pietruszki, czosnek przeciśnij przez praskę i pokrój w kostkę mozzarellę.
  5. Wszystkie przygotowane produkty wymieszaj z mąką i jajkiem na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Uformuj kotleciki i upiecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut.

Wskazówki

Do kotlecików podaję ryż curry. Podana wartość energetyczna nie uwzględnia dodatków.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów