Jedz Zdrowo
Żyj Różowo

Kotleciki z brokuła

Przepisy

Kotleciki z brokuła

Wegetariańskie kotleciki z brokuła, z dodatkiem pieczarek i mozzarelli. Nie zawierają glutenu. Dobrze smakują podawane na ciepło oraz jako lunch na zimno.

Kalorie

176 kcal

Węglowodany

12 g

Białko

16 g

Tłuszcze

6 g

Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.

Składniki

Porcje

4

Wykonanie

  1. Brokuła ugotuj al dente.
  2. Cebulkę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w kostkę i usmaż razem na oliwie.
  3. Gotowego brokuła zmiel blenderem na małe kawałki.
  4. Posiekaj natkę pietruszki, czosnek przeciśnij przez praskę i pokrój w kostkę mozzarellę.
  5. Wszystkie przygotowane produkty wymieszaj z mąką i jajkiem na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Uformuj kotleciki i upiecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut.

Wskazówki

Do kotlecików podaję ryż curry. Podana wartość energetyczna nie uwzględnia dodatków.

Przepisy

Sprawdź podobne przepisy

Przepisy

Więcej zdrowych przepisów

Oferta

Pomogę Ci przejść na zdrową i smaczną dietę

Dietetyk Patrycja Dziub