Przepisy
Sałatka z awokado i szynką parmeńską
Sałatki
Prosta sałatka o wyrazistym smaku. Jej zaletą są składniki łatwo dostępne przez cały rok, przez co będzie smakować tak samo dobrze latem i zimą.
Kalorie
247 kcal
Węglowodany
7 g
Białko
15 g
Tłuszcze
17 g
Wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję.
Składniki
Porcje
2
Dressing
Wykonanie
- Warzywa i mozzarellę pokrój w kostkę, a szynkę w paski.
- Do miski wrzuć sałatę i pozostałe składniki.
- Sałatkę polej dressingiem i dokładnie wymieszaj.
Dressing
- Do miseczki dodaj musztardę dijon.
- Stopniowo dolewaj oliwy, ciągle mieszając trzepaczką, do uzyskania żelowej konsystencji.
- Dodaj miód, szczyptę soli i pieprzu, a na koniec dokładnie wymieszaj.